м. Львів, вул. Нечуя Левицького 2/2 +38 067 679 57 29
м. Львів, вул. Нечуя Левицького 2/2 +38 067 679 57 29
  • ГОЛОВНА
  • МИ ПРОПОНУЄМО
    • ВІДПОЧИНОК НА МОРІ
      • ТУРЕЧЧИНА
        • ВІДПОЧИНОК В ТУРЕЧЧИНІ
        • ГОТЕЛІ ТУРЕЧЧИНИ
      • ЄГИПЕТ
        • ВІДПОЧИНОК В ЄГИПТІ
        • ГОТЕЛІ ЄГИПТУ
      • ГРЕЦІЯ
        • Відпочинок в Греції
        • Готелі Греції
      • ОАЕ
        • ВІДПОЧИНОК В ОАЕ
        • ГОТЕЛІ ОАЕ
      • ТУНІС
      • ХОРВАТІЯ
      • ЧОРНОГОРІЯ
      • ІНШІ
    • АВТОБУСНІ ТУРИ
    • Лижні тури 2022-2023
    • Виїзди на етапи Кубка світу з біатлону 2022-2023
  • ПРО НАС
  • НОВИНИ
  • БЛОГ
  • КОНТАКТИ
  • ПОШУК ТУРІВ ОНЛАЙН
  • ГАРЯЧІ ТУРИ
м. Львів, вул. Нечуя Левицького 2/2 +38 067 679 57 29

Арабська кухня – рецепти від Шахерезади

Вересень 22, 2018Немає коментарівTRadmin

Арабська кухня розповсюджена в багатьох країнах, де люблять відпочивати українці – в ОАЕ, Омані, Йорданії, Єгипті, Тунісі, Марокко. Тому навчити вас розбиратися в її тонкощах – наш обов’язок. Арабська кухня містить елементи середземноморської й північно-африканської кухні, а також нотки кулінарних традицій євреїв, турків, іранців, кавказьких та індійських народів. Своїм корінням арабська кухня сягає смаків кочівників, які місяцями мандрували безлюдними пустелями. З собою бедуїни брали продукти, які не псувалися в дорозі навіть у сильну спеку, наприклад, рис чи фініки, а вже під час руху каравану збирали духмяні трави, овочі і фрукти.

Прийом їжі в арабів — це, насамперед, можливість зустрітися в колі родини й друзів. За традицією, під час трапези чоловіки сидять на подушках або низькій лавці, навколо круглого столу. Після їжі є час на чай, десерт і розмови.

Типові для арабської кухні інгредієнти — рис, пшенична крупа, горох (нут), сочевиця, квасоля, баранина, курятина, баклажани, помідори, оливки, фініки, свіжі або консервовані фрукти, оливкова олія, сіль та різноманітні спеції. Значно рідше використовують верблюже м’ясо або телятину. З бобових чи злаків араби роблять як каші і пасти, так і різні варіації супів на м’ясному бульйоні. У приморських районах широко поширені страви з риби й морепродуктів.

Пошук турів онлайн

Найпопулярнішими прянощами, спеціями та приправами арабської кухні є чебрець, майоран, чабер, материнка, зіра, кмин, кунжут, сумах, куркума, червоний і чорний перець, паприка, часник, цибуля, фенхель, коріандр, м’ята, кориця, шафран, барбарис, пелюстки троянди або трояндова вода, лимонний сік. Збір висушених трав, відомий як затар, змішують з оливковою олією, а також використовують як приправу до м’яса або як соус.

На сніданок араби подають йогурт, козячі сири, мариновані маслини, хліб з оливковою олією і духмяними травами, маленькі булочки з начинкою та, звісно ж, хумус (нутове пюре з оливковою олією та спеціями).

У будь-якому закладі з арабською кухнею можна замовити мезе — традиційний набір з холодних і гарячих закусок. Існують вегетаріанські, м’ясні або рибні мезе. Страви в певній послідовності подаються невеликими порціями і швидко змінюють одна одну. Найбільш поширені страви — маслини, овочеві салати, йогурт зі спеціями, часниково-горіхова паста на оливковій олії, виноградне листя з рисово-овочевою начинкою або м’ясним фаршем, тушковане м’ясо, смажена риба. Неодмінна складова мезе — гарячі пиріжки трикутної форми з овочевою, м’ясною або сирною начинкою. Також в асортимент страв входять сири та баклажанове пюре з часником.

Закуски можна куштувати і не в складі мезе, а окремо. Найбільш популярними є йогурт з різними добавками, хумус, тахіні (кунжутна паста зі спеціями), фалафель (обсмажені нутові кульки) та долма (голубці з виноградного листя з рисом і фаршем).


Також обов’язково спробуйте баба-гануш (баклажанне пюре з приправами), мутабал (баклажанне пюре з часником і кунжутом), фуль (пюре з квасолі, яке накладають на хліб або додають до локшини), фаттуш (овочевий салат зі скибочками підсмаженого хліба), табуле (пшеничну крупу з петрушкою, м’ятою, помідорами та оливковою олією), кеббех (фрикадельки з пшеничної крупи і фаршу), куфте (баранячі фрикадельки з шафраном), обсмажений на грилі сир халлумі, фатех (м’ятний йогурт з маслинами, зеленню і хлібом).

М’ясо араби готують переважно без жиру чи олії, на розпеченій поверхні, до утворення скоринки. Завдяки цьому м’ясні страви відрізняються особливою ніжністю і соковитістю. До столу подають коржі пласкої форми (лаваш), якими, замість столових приладів, беруть соуси й шматочки м’яса. Є багато сортів хліба, до яких у тісто додають чебрець, кунжут та інші прянощі.

Найпоширенішою м’ясною стравою є шаурма (ще відома як кубба, кебаб або денер) –  лаваш, у який загортають рублене смажене м’ясо з додаванням приправ, соусів і салату з свіжих овочів. Переважно шаурма складається з баранини, яловичини, індичатини або курятини. Іншими інгредієнтами слугують білий часниковий і червоний томатний соус, а також томати, капуста й огірки.

Кус-кус (пшенична крупа) готується на пару і слугує гарніром до тушкованих овочів і баранини. У прибережних районах кус-кус готують з рибою і морепродуктами. Перед подачею на стіл кус-кус поливають соком лимона і прикрашають листочками свіжої м’яти. Солодкий кус-кус з виноградом, сухофруктами і горіхами відомий як масфуф.


Радимо вам не оминати таку страву, як шакшука. Багато яєць смажать у соусі з оливкової олії, помідорів, перцю чилі та цибулі, додаючи до страви артишоки, солений сир, сіль, чорний перець, часник, паприку, кмин та зіру. Традиційно шакшука подається в чавунній сковороді або керамічному горщику з хлібом, щоб вимокати соус.

Крім того, в арабській кухні готують макарони, запечені з рубленим м’ясом і соусом бешамель, таджин (запечені у горщику шматки м’яса з додаванням томатів, картоплі, баклажанів, цибулі, прянощів, меду та ягід), бурек (листове тісто, яке начиняють рубленим м’ясом, овочами або сиром), мусахан (курку з травами, запечену на коржі в цибулевому соусі), суджук (баранячу ковбасу з часником, кмином і перцем), тхарід (лаваш з м’ясом, овочами і бульйоном), муджадару (відварені рис і сочевицю зі смаженою цибулею).

Серед солодощів обов’язково спробуйте баклаву (листкове тісто з горіхами в сиропі), кнафе (сирне тісто, просякнуте цукровим сиропом), локму (пончики з корицею, обсмажені у фритюрі), джалебі (смажені нитки з тіста, политі цукровим сиропом), кунжутну халву з родзинками чи катаєф (млинці з вершками, фісташками та волоськими горіхами). Деякі арабські солодощі перед подачею на стіл поливають медом, занурюють у цукровий сироп і посипають корицею. В спеку дуже популярна густа буза – молочне морозиво, яке виготовляють із подрібненого кореня орхідеї та смоли мастикового дерева.


Серед напоїв найбільш поширені чай та кава. Аравійська світла кава готується з ледве просмажених зерен. Дуже популярний в арабських країнах чай каркаде – солодкувато-кислуватий на смак напій яскраво-червоного кольору, приготований із сушених пелюсток розелли (гібіскуса). Каркаде вживається як гарячим, так і холодним, з льодом. Солодкуватий напій салаб готують з кореня орхідеї і молока з додаванням кориці, фісташок, цукру або меду. Густий салаб не тільки п’ють у холоди, також ним поливають морозиво і пудинги.

Серед алкогольних напоїв виділяється арак, який одержують шляхом перегонки рисового або фінікового затору, що перебродив, з додаванням меляси з цукрової тростини. Також арак виготовляють з молока, винограду, пальмового соку, гранатів, бананів, гірчиці, гвоздики та ароматизують анісом. Якщо до араку додати воду або лід, колір напою зміниться з прозорого на молочно-білий.


З питань відпочинку в Єгипті звертайтесь до наших менеджерів за телефонами 050 324 44 27 / ‎‎098 182 16 55.

Пошук турів онлайн

Вам також буде цікаво

10 причин закохатися в Гамбург

Березень 5, 2023Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Топ 10 подарунків зі Швейцарії

Лютий 18, 2023Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Топ 10 страв і напоїв Венеції

Лютий 3, 2023Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

10 причин закохатися у Берлін

Січень 4, 2023Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Топ-15 різдвяних базарів Німеччини

Грудень 6, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

10 причин закохатися у Дрезден

Листопад 18, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Все що ви хотіли знати про шопінг в Мілані

Листопад 7, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Найстаріші міста Німеччини

Жовтень 5, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Топ-30 страв країн Балтії

Серпень 8, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Копенгаген – культурна скарбниця Данії

Серпень 3, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі
Попередня Чірали – вічний вогонь Химери Наступна У Мюнхені завершився фестиваль пива Октоберфест

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Недавні записи

  • 10 причин закохатися в Гамбург
  • Топ 10 подарунків зі Швейцарії
  • Топ 10 страв і напоїв Венеції
  • 10 причин закохатися у Берлін
  • Топ-15 різдвяних базарів Німеччини

Останні коментарі

  • Галина до Не чорна, а Travel Friday!
  • Кемер до Кемер – діамант Турецької Рив’єри
  • Wizz Air і Ryanair будуть літати зі Львова в Будапешт | TravelRoom до Льорет-де-Мар – курорт з рекламної обкладинки
  • Wizz Air і Ryanair будуть літати зі Львова в Будапешт | TravelRoom до Салоу – столиця розваг Коста-Дорада
  • Wizz Air і Ryanair будуть літати зі Львова в Будапешт | TravelRoom до Барселона – справжня каталонська красуня

Архіви

  • Березень 2023
  • Лютий 2023
  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Лютий 2022
  • Грудень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Червень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Травень 2016
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015
Facebook
Google+
Behance
Instagram
500px
ГОЛОВНАМИ ПРОПОНУЄМОПРО НАСНОВИНИБЛОГКОНТАКТИПОШУК ТУРІВ ОНЛАЙНГАРЯЧІ ТУРИ
© 2016-2023 Всі права застережено. TravelRoom.