Арабська кухня розповсюджена в багатьох країнах, де люблять відпочивати українці – в ОАЕ, Омані, Йорданії, Єгипті, Тунісі, Марокко. Тому навчити вас розбиратися в її тонкощах – наш обов’язок. Арабська кухня містить елементи середземноморської й північно-африканської кухні, а також нотки кулінарних традицій євреїв, турків, іранців, кавказьких та індійських народів. Своїм корінням арабська кухня сягає смаків кочівників, які місяцями мандрували безлюдними пустелями. З собою бедуїни брали продукти, які не псувалися в дорозі навіть у сильну спеку, наприклад, рис чи фініки, а вже під час руху каравану збирали духмяні трави, овочі і фрукти.
Прийом їжі в арабів — це, насамперед, можливість зустрітися в колі родини й друзів. За традицією, під час трапези чоловіки сидять на подушках або низькій лавці, навколо круглого столу. Після їжі є час на чай, десерт і розмови.
Типові для арабської кухні інгредієнти — рис, пшенична крупа, горох (нут), сочевиця, квасоля, баранина, курятина, баклажани, помідори, оливки, фініки, свіжі або консервовані фрукти, оливкова олія, сіль та різноманітні спеції. Значно рідше використовують верблюже м’ясо або телятину. З бобових чи злаків араби роблять як каші і пасти, так і різні варіації супів на м’ясному бульйоні. У приморських районах широко поширені страви з риби й морепродуктів.