Нідерландська кухня базується на місцевих продуктах (риба, яловичина, картопля, морква, спаржа, молочні та хлібобулочні вироби), до яких додалися спеції та приправи з численних голландських колоній. Коли у Амстердамі оселилися іммігранти з усього світу, до локальної гастрономії додалися кулінарні традиції суринамців, марокканців, турків, індонезійців, китайців та мешканців Карибських островів. А ще тут дуже популярна вулична їжа, особливо картопля фрі з майонезом та цибулевим соусом, картопля зі спеціями (каррі та перець чилі), крокети з яловичою, яєчною та рисовою начинкою. Ввечері працюють численні бари та паби, де можна замовити келих пива Heineken, Amstel чи Grolsch, чарку міцного джину Jenever з ароматом ялівцю або апельсиновий бренді.