Грецька кухня відноситься до середземноморської кулінарної традиції і має багато спільних рис з кухнями сусідів – Туреччини, Італії, Болгарії, Сербії та Сирії. Грецька кухня має давні традиції, смаки і страви змінюються відповідно до сезону, а також залежно від регіону країни. В сучасній грецькій кухні широко використовуються різноманітні овочі, оливкова олія, риба та морепродукти, бобові культури, червоне м’ясо, прянощі, трави та вино. Важливими елементами є оливки, сири, баклажани, кабачки (цукіні), помідори, баранина, свинина та йогурт.
На десерт прийнято подавати страви з горіхами і медом, а також фруктово-ягідні джеми. Грецький мед здебільшого зібраний з нектару фруктових, цитрусових та хвойних дерев. Високо цінується також такий специфічний інгредієнт грецької кухні, як мастика з мастикового дерева, яке зростає на острові Хіос. Її додають до солодощів, випічки та алкогольних напоїв. Тривале османське панування додало до грецьких вподобань міцну каву, баклаву (пахлаву), лукум та халву. Грецька кухня не є складною, як французька, вона тяжіє до простої селянської їжі, але при цьому не має компромісів що до свіжості інгредієнтів.
1 comment. Leave new
[…] Своїми враженнями від Греції ми поділились у статті Грецька кухня – смаколики з берегів Еллади Також з Будапешту можна на Wizz Air полетіти і до інших […]