м. Львів, вул. Нечуя Левицького 2/2 +38 067 679 57 29
м. Львів, вул. Нечуя Левицького 2/2 +38 067 679 57 29
  • ГОЛОВНА
  • МИ ПРОПОНУЄМО
    • ВІДПОЧИНОК НА МОРІ
      • ТУРЕЧЧИНА
        • ВІДПОЧИНОК В ТУРЕЧЧИНІ
        • ГОТЕЛІ ТУРЕЧЧИНИ
      • ЄГИПЕТ
        • ВІДПОЧИНОК В ЄГИПТІ
        • ГОТЕЛІ ЄГИПТУ
      • ГРЕЦІЯ
        • Відпочинок в Греції
        • Готелі Греції
      • ОАЕ
        • ВІДПОЧИНОК В ОАЕ
        • ГОТЕЛІ ОАЕ
      • ТУНІС
      • ХОРВАТІЯ
      • ЧОРНОГОРІЯ
      • ІНШІ
    • АВТОБУСНІ ТУРИ
    • Лижні тури 2022-2023
    • Виїзди на етапи Кубка світу з біатлону 2022-2023
  • ПРО НАС
  • НОВИНИ
  • БЛОГ
  • КОНТАКТИ
  • ПОШУК ТУРІВ ОНЛАЙН
  • ГАРЯЧІ ТУРИ
м. Львів, вул. Нечуя Левицького 2/2 +38 067 679 57 29

Смачний Париж, або що скуштувати у самому прекрасному місті на Землі

Березень 8, 2018Немає коментарівTRadmin

Париж тяжко зрозуміти з першого разу. Спочатку треба побачити Лувр і Ейфелеву вежу, собор Паризької Богоматері і Версаль, Тріумфальну арку і Собор інвалідів, Монмартр і Мулен-Руж. І тільки коли ви нарешті зможете ходити з закритим ротом повз навколишню красу, можна спокійно відчути дух справжнього, не туристичного Парижу з його бульварами, площами, подвір’ями і, звісно, літніми терасами кафе. Як казав Фредерік Шопен: «Париж – це все, що ти забажаєш», і з цим тяжко не погодитися.

Взнати душу справжнього Парижу неможливо без занурення у його кухню та кулінарні традиції. В цій статті ми дамо вам декілька порад, як спробувати на смак найбільш романтичне місто в світі.

Страви

В Парижі треба куштувати все – від смажених каштанів на вуличному лотку до нормандських устриць в розкішному ресторані, від хрумких вафель до соковитих сандвічів з шинкою. Щоб не розгубитися в цьому кулінарному розмаїтті, ми підготували для вас декілька порад, пройти повз які в паризьких ресторанах буде справжньою помилкою:

  • Цибулева зупа (Soupe à l’oignon) є найбільш поширеною обідньою стравою. Вона складається зі світлого бульйону, обсмаженої цибулі, грінок і тертого сиру. В якості альтернативи можна замовити зупу-пюре з кротонами (соленими грінками).
  • Буябес (Bouillabaisse) – це марсельська рибна юшка із морепродуктами, овочами, часником і прянощами. Зазвичай її подають з хрусткими грінками та шафрановим соусом.
  • Консоме (Consommé) – це світлий курячий чи яловичий бульйон, який подають з пиріжками. Його добре вживати у холодну погоду.
  • Жульєн (Julienne) – це тушковані овочі, гриби, курятина або морепродукти, запечені з соусом бешамель, під сирною коринкою.
  • Кассуле (Cassoulet) – це запашна квасолева запіканка, що містить свинячі ковбаски, баранину чи качку.
  • Рататуй (Ratatouille) – це овочеве рагу, до складу якого додають кабачки, баклажани, помідори, солодкий перець, маслини, цибулю і часник. Все це готують на повільному вогні в оливковій олії зі спеціями та ароматними прованськими травами.
  • Фрикасе (Fricassée) – це молоде ніжне м’ясо на кістці, яке тушкують в густому соусі з яйцями, печерицями, зеленим горошком, спаржею і каперсами. В якості гарніру до фрикасе подають відварений рис.
  • Крок-месьє (Croque-monsieur) – це гарячий хрусткий бутерброд з шинкою і сиром, що є популярною закускою у французьких кафе і барах. Варіант крок-месьє з підсмаженим яйцем зверху називається крок-мадам.
  • Шатобріан (Chateaubriand) – це стейк з яловичини, який скоренько обсмажують на оливковій олії з перцем на дуже гарячому грилі або сковороді, а потім повільно доводять до готовності в духовці.
  • Антрекот з Берсі (Entrecôte Bercy) – це популярний стейк з конини, що походить з паризького району Берсі. Його готують з петрушкою, цибулею шалот, соком лимона та соусом на основі білого вина.
  • Беф бургіньйон (Bœuf bourguignon) або яловичина по-бургундськи – це обсмажені шматочки яловичини, які повільно тушкуються в ароматному винному соусі на бульйоні, із додаванням бекону, часнику, цибулі, моркви, печериць та спецій.
  • Ескалоп по-паризьки (Escalope parisienne) – це телячий шніцель, який перед смаженням на маслі занурюють у збиті яйця з мукою.
  • Шинка по-паризьки (Jambon de Paris) – це біла варена шинка, яку в паризьких бістро кладуть у сандвічі, салати і навіть подають з круасанами або у вигляді рулетиків з овочевою начинкою.
  • Часникова ковбаса (Saucisson à l’ail) – найбільш популярна місцева ковбаса, яку роблять з рубленої свинини з додаванням часнику, прянощів і спецій.
  • Півень у вині (Coq au vin) – це одна з головних і культових страв французької кухні. Курятину тушкують у червоному вині і подають з картоплею і хрумким багетом.
  • Качка конфі (Confit de canard) – це качині ніжки, довго томлені у жиру. В ресторанах їх подають зі смаженою картоплею і листями салату.
  • Фуа-гра (Foie gras) – це гусяча або качина печінка, а також паштет з печінки, традиційна різдвяна страва у Франції. У фуа-гра можуть додавати трюфелі, коньяк та інші інгредієнти, з неї роблять муси або заливне.
  • Яйця пашот (Œuf poché) – це одна з найбільш популярних страв на сніданок: яйця томляться у гарячій воді без шкарлупи. Їх подають на грінках з шинкою і овочами.
  • Ескарго по-бургундськи (Escargots de Bourgogne) – це запечені равлики з базиліком і часником, яких подають з білим сухим вином.
  • Жаб’ячі лапки (Cuisses de grenouille) – це делікатес з маринованих жаб’ячих стегон, які обсмажують у клярі з цибулею. Їх подають з соусом, вином, картоплею, зеленню, часником чи помідорами.
  • Фондю (Fondue) – це розтоплений тягнучий сир з додаванням спецій, білого вина, корнішонів, оливок і часнику, в який вмочують багет чи грінки. Також існують солодкі фондю, коли у сир додають шоколад, коньяк і вершки.
  • Ромова баба (Baba au rhum) – це кекс з додаванням родзинок, просочений сиропом з ромом. Верхня частина кексу прикрашена цукровою помадкою.
  • Профітролі (Profiterole) – це маленькі тістечка із заварного тіста з різними начинками. Профітролі бувають як солодкими, так і несолодкими: з заварним кремом, шоколадом, салатом, грибами, м’ясом, тощо.
  • Птіфур (Petit four) – це асорті з різних маленьких тістечок, які готуються з однакового тіста, але відрізняється оформленням і додатками. Їх наповнюють різними начинками і прикрашають кремом або глазуром. Ці тістечка розраховані на один укус, їх подають до кави, чаю або коктейлів.
  • Бріош (Brioche) – це традиційна солодка французька здоба, до якої додають родзинки, фрукти або подрібнений темний шоколад.
  • Крюшон (Cruchon) – це холодний газований напій, до складу якого входять вино, лікер, шампанське, сироп, соки та шматочки фруктів.

Але не єдиною французькою кухнею багатий Париж. У зв’язку з тим, що в місті проживає багато іноземців і вихідців з бувших французьких колоній, в Парижі працює безліч африканських, арабських, турецьких, в’єтнамських, китайських, італійських, португальських, польських, вірменських, грецьких, індійських та єврейських ресторанів і закусочних.

На кожному кроці в Парижі можна купити недорогий кебаб чи шаурму – млинець, заповнений м’ясом, овочами і соусами, до якого додають порцію картоплі фрі. Не менше кебабних у Парижі японських чи китайських закусочних, де офісні клерки купляють в обід миску зупи, салат і набір суші. Також в місті тисячі кафе і бістро, де можна придбати сандвіч – французький багет з шинкою, сиром та помідорами, до якого, як правило, замовляють каву.

Локації і заклади

Паризькі заклади діляться на ресторани (Restaurant) – заклади, що мають велике меню з розширеною пропозицією алкоголю; брассері (Brasserie) – невеличкі заклади з обмеженим меню і асортиментом розливного пива; бістро (Bistro) – маленькі недорогі заклади, де можна швидко перекусити простими стравами; кафетерії (Cantine) – невеликі кафе з обмеженим асортиментом страв (кава, соки, бутерброди, випічка, кондитерські і молочні вироби); їдальні (Cafétéria) – заклади самообслуговування, де відвідувачі самі набирають собі страви і напої на персональний піднос; пекарні (Boulangerie), де можна скуштувати свіжі круасани, багети чи іншу випічку; салатні бари (Bar à salade) – заклади швидкого харчування, де перевага надається овочевим стравам, що розкладені в охолоджених вітринах; снек-бари (Snack-bar) – маленькі закусочні, де на сніданок продають сандвічі та напої (в деяких є пару столиків, решта продають їжу тільки на виніс). Також в місті багато італійських піцерій і траторій, японських суші-барів, британських пабів.

В Парижі існує декілька фантастичних локацій, які треба обов’язково відвідати туристу, який бажає зрозуміти гастрономічну душу цього міста. На острові Сен-Луї (Île Saint-Louis), що розташований поруч з Сіте, панує XVII століття – тихі вулички, маленькі затишні кафе і ресторанчики у стародавньому стилі. Саме тут знаходиться кафе Berthillon, що славиться на увесь Париж своїм кращим морозивом. Це сімейне підприємство виробляє більше 70 сортів морозива різних ароматів і смаків: з віскі, суницею, карамеллю, ківі, медом, папаєю, лимоном, тощо. При виробництві не використовуються хімічні консерванти і барвники, а лише виключно натуральні продукти, такі як молоко, вершки, цукор і яйця. Смакові і ароматні відтінки досягаються завдяки додаванню фруктів, какао, ванілі та інших інгредієнтів.

Недалеко від Сен-Луї знаходиться престижний квартал Маре (Le Marais), відомий своїми кошерними єврейськими ресторанчиками, затишними бістро і магазинами меленої кави. Навколо площі Бастилії (La place de la Bastille), яка є центром нічних розваг міста, розташовані численні клуби, бари, кафе, брассері і закусочні.

Над північними районами Парижу височіє 130-метровий пагорб Монмартр (Montmartre). Коли в 2001 році на екрани вийшов фільм «Амелі», місцем дії якого став Монмартр, це привернуло сюди нову хвилю туристів. Особливо культовою стала брассері «2 moulins» («Два млина»), де за сюжетом фільму Амелі працювала офіціанткою. На площі Бланш біля підніжжя Монмартру розташоване відоме кабаре Moulin Rouge («Червоний млин»), де народився французький канкан.

Монмартр весь обліплений різноманітними ресторанчиками, кафе, барами і бістро. Чим ближче до площі Тертр, тим заклади більш туристичні: тут мало місцевих, не завжди смачно і досить дорого. Але багато і «елітних» ресторанів, які накручують ціну за те, що колись тут бували відомі художники або письменники. Також на Монмартрі багато італійських піцерій, а в південній частині (вздовж бульварів Кліши та Рошешуар) – африканських та арабських закладів.

На лівому березі Сени розкинувся Латинський квартал (Quartier latin). Тут на вузеньких вуличках між книжними і антикварними крамницями примостилися сотні крихітних ресторанчиків і бістро, буквально на один-два столика. Вони мають демократичні ціни і дуже популярні в місцевих студентів, деякі з цих закладів вечорами перетворюються на літературні, філософські, художні або музичні гуртки.

Навколо фонтану Сен-Мішель (декілька хвилин пішки від собору Паризької Богоматері і Палацу правосуддя на острові Сіте) розташовані численні кафе і бістро, де цілком реально поїсти за 10 євро. Але будьте обережні: тут вам можуть запропонувати оплатити воду (вона повинна бути безкоштовною, якщо подається в графині) або подадуть ну зовсім маленькі порції, хоча в меню буде зовсім інша картинка.

На півдні від Латинського кварталу лежить богемний квартал Монпарнас (Quartier du Montparnasse), де полюбляють збиратися художники, письменники і артисти. Тут навколо 58-поверхової вежі Монпарнас (Tour Montparnasse) нічне життя вирує до самого ранку. Різнопланова публіка зі всього міста збирається у цілодобових барах, кафе і клубах, де спілкується, слухає живу музику або просто п’є вино.

В Парижі існує мережа ресторанів швидкого харчування Flunch, де за ціною замовлення з McDonald’s можна придбати нормальний стейк і салат. Але будьте уважні – ви спершу набираєте їжу, а потім розраховуєтесь на касі. Гарнір до другого можна взяти вже в залі, після каси і скільки забажаєте. Також по місту багато кіосків (crêperie), де продають крепи (crêpe) – тоненькі круглі млинці з різними начинками. Є солодкі крепи з варенням, джемом, шоколадом чи сиропом, а є солонуваті з м’ясом, рибою, сиром, яйцями і овочами.

Якщо ви все ж забажаєте у гастрономічній столиці світу завітати у звичний заклад швидкого харчування на кшалт McDonald’s, Burger King чи KFC, то вони є у всіх туристичних локаціях Парижу (Єлисейські поля, Лувр, Латинській квартал, Ейфелева вежа, Монмартр).

Також в Парижі багато продуктових магазинів мереж Auchan, Carrefour, Casino, Monoprix, Cora, Netto, Intermarché, Aldi чи Spar. Тут завжди можна купити каву, багет, круасани, сік, йогурт, нарізку шинки чи сиру, фрукти, вино і пиво. Що може бути кращим за маленький імпровізований пікнік у парку чи на траві з видом на Ейфелеву вежу?

Автобусні тури в Париж від 110€

Телефони для довідок ‎‎050 324 44 27 / ‎098 182 16 55

Вам також буде цікаво

Топ-15 різдвяних базарів Німеччини

Грудень 6, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

10 причин закохатися у Дрезден

Листопад 18, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Все що ви хотіли знати про шопінг в Мілані

Листопад 7, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Найстаріші міста Німеччини

Жовтень 5, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Топ-30 страв країн Балтії

Серпень 8, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Копенгаген – культурна скарбниця Данії

Серпень 3, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Незвичний Копенгаген

Липень 12, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Літо – пора автобусних турів

Липень 1, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Копенгаген – столиця скандинавського щастя

Лютий 7, 2022Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі

Шопінг в Стамбулі: найкращі локації

Грудень 7, 2021Блог, ОАЕTRadmin
Читати далі
Попередня Цілющі джерела імператора Карла Наступна Маріанські Лазні – цілюща скарбниця Богемії

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Недавні записи

  • 10 причин закохатися у Берлін
  • Топ-15 різдвяних базарів Німеччини
  • Не чорна, а Travel Friday!
  • Лижні тури cезон – 2022/2023
  • Запрошуємо зустріти Новий рік-2023 з одним бажанням у різних містах Європи.

Останні коментарі

  • Галина до Не чорна, а Travel Friday!
  • Кемер до Кемер – діамант Турецької Рив’єри
  • Wizz Air і Ryanair будуть літати зі Львова в Будапешт | TravelRoom до Льорет-де-Мар – курорт з рекламної обкладинки
  • Wizz Air і Ryanair будуть літати зі Львова в Будапешт | TravelRoom до Салоу – столиця розваг Коста-Дорада
  • Wizz Air і Ryanair будуть літати зі Львова в Будапешт | TravelRoom до Барселона – справжня каталонська красуня

Архіви

  • Січень 2023
  • Грудень 2022
  • Листопад 2022
  • Жовтень 2022
  • Серпень 2022
  • Липень 2022
  • Лютий 2022
  • Грудень 2021
  • Вересень 2021
  • Серпень 2021
  • Липень 2021
  • Червень 2021
  • Травень 2021
  • Квітень 2021
  • Березень 2021
  • Лютий 2021
  • Грудень 2020
  • Листопад 2020
  • Жовтень 2020
  • Вересень 2020
  • Серпень 2020
  • Червень 2020
  • Березень 2020
  • Лютий 2020
  • Січень 2020
  • Грудень 2019
  • Листопад 2019
  • Жовтень 2019
  • Вересень 2019
  • Серпень 2019
  • Липень 2019
  • Червень 2019
  • Травень 2019
  • Квітень 2019
  • Березень 2019
  • Лютий 2019
  • Грудень 2018
  • Листопад 2018
  • Жовтень 2018
  • Вересень 2018
  • Серпень 2018
  • Липень 2018
  • Червень 2018
  • Травень 2018
  • Квітень 2018
  • Березень 2018
  • Лютий 2018
  • Січень 2018
  • Грудень 2017
  • Листопад 2017
  • Жовтень 2017
  • Вересень 2017
  • Серпень 2017
  • Липень 2017
  • Червень 2017
  • Травень 2017
  • Квітень 2017
  • Березень 2017
  • Травень 2016
  • Травень 2015
  • Квітень 2015
  • Березень 2015
Facebook
Google+
Behance
Instagram
500px
ГОЛОВНАМИ ПРОПОНУЄМОПРО НАСНОВИНИБЛОГКОНТАКТИПОШУК ТУРІВ ОНЛАЙНГАРЯЧІ ТУРИ
© 2016-2023 Всі права застережено. TravelRoom.